Toprağa Yönelik Hedeflerimiz

Sorumluluklarımız

Toprağı, mahsul verimliliğini ve tarım endüstrisinin uzun vadeli başarısını korumaya kararlıyız. Toprak sağlığı, su ve biyoçeşitliliğin; ulaşılabilir ve bol miktarda gıda tedariğine fayda sağlama konusunda birbirine bağlı konular olduğunu biliyoruz.

2030 Hedeflerimiz

Geliştirilmiş Toprak Sağlığı

2030 yılına kadar 30 milyon hektarda toprak sağlığını geliştireceğiz.

 Mahsüllerin hava değişkenliğine dayanma, hava ve su kalitesini artırma ve gelişen yaşam alanlarını destekleme kapasitesini artırmak için toprak sağlığını geliştirecek araçlar ve yenilikler sunacağız.

 

 

Gelişmiş Su Yönetimi

2030 yılına kadar küresel tarım arazilerinde azot kullanım etkinliğinde iyileşmeyi hızlandıracağız. 2020 yılına kıyasla 2030 yılına kadar 2.5 milyon hektar tohum üretim arazisinde ve su kısıtlı tarım arazisinde verimliliği arttırırken; su tüketimini azaltacağız.

Azot verimli kullanıldığında, bitkiler daha iyi büyür ve çevresindeki doğal kaynaklar korunur. Nitrojen stabilizatörlerimiz azot kullanım etkinliğini artırmak için ileri teknolojiler kullanır. Ayrıca, su kısıtlı arazilerde su kullanım verimliliğini artırmak için stratejiler uygulayacağız.

Biyoçeşitliliği Artıracağız

2030’a kadar sürdürülebilir yönetim uygulamaları ve doğal kaynakların korunması ile 10 milyon hektarın üzerinde otlak arazide ve doğal ekosistemde biyoçeşitliliği artıracağız.

 Biyoçeşitlilik tarımın ve gıda sistemimizin temelidir. Doğal ekosistem oluşumunu genişletmek ve arazi yönetiminde yeni teknolojiler geliştirmek amacıyla ortaklıklar kuracağız.


 

Sorumlu tarımın şampiyonu olarak yaşamı ve toprağı geliştirmeye kararlıyız. Topluma fayda sağlamak için çıkarlarımızın ötesinde bir amaç peşindeyiz.

 

Corteva Temel Değeri

Toprağa yönelik hedeflerimize buradan ulaşabilirsiniz.