Basın Duyurusu •  9.03.2020

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da Tarzec rüzgârı esti

Something went wrong. Please try again later...

Corteva Agriscience™, buğdayda yabancı ot kontrolü için pazara sunduğu yeni bitki koruma çözümü TarzecTM 320 WG’nin lansman turunu başarıyla tamamladı. 2 Ocak – 15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen tur boyunca Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’daki buğday üreticileri, yabancı otlara karşı yeni anahtarıyla tanıştı.

ADANA, Şubat 25, 2020 – Tamamen tarıma adanmış yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Corteva Agriscience™, 2020 yılına yeni buğday çözümüyle giriş yaptı. Buğdayda dar ve geniş yapraklı yabancı ot kontrolü için özel olarak geliştirilen TarzecTM 320 WG’yi üreticilerle buluşturdu. “Yabancı Otun Olmadığı Tarlalar, TarzecTM ile Seçkin Buğdaylar” sloganıyla piyasaya sunulan TarzecTM 320 WG, buğdayda yabancı ot kontrolünün yanı sıra düşük kullanım dozu ile verim ve kalitede de artış sağlayan etkili bir bitki koruma çözümü. Corteva, 2 Şubat tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinden başlangıç yaptığı lansman turuyla; sırasıyla Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır illerini ziyaret ederek tarımın yerel paydaşları ile bir araya geldi. 45 gün süren ve Türkiye’nin buğday tarımında öne çıkan bölgelerini kapsayan tur ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’daki üreticilere ve tarım paydaşlarına, dar ve geniş yapraklı yabancı ot kontrolünde etkili bir çözüm sunan TarzecTM 320 WG’nin özelliklerini anlattı.

Dev ekranda yabancı ot mücadelesi

Üreticilerin yeni sezonda yabancı otlardan kaynaklı verim kayıplarının önüne geçmek ve buğdayda gerçek verim potansiyellerine ulaşmalarını sağlamak için yola çıkan Corteva, 45 gün süren lansman yolculuğunu büyük başarıyla tamamladı. Toplam 11 şehri kapsayan lansman rotası boyunca 400’e yakın durak ziyaret edildi. Bu noktalarda düzenlenen tanıtım etkinliklerinde 2000’e yakın buğday paydaşı TarzecTM 320 WG ile tanıştırıldı.

Lansman turunun en dikkat çeken özelliklerinden biri, TarzecTM 320 WG için özel olarak tasarlanmış LED ekrana sahip araç oldu. Ziyaret edilen yerlerdeki buğday paydaşlarına izletilen video ile TarzecTM 320 WG’nin buğday tarımında sağladığı avantajlar detaylı şekilde anlatıldı ve temas edilen her üretici ve iş ortağına hediyeler verildi.

Lansman dijitale de yansıdı

Corteva sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar lansmanın dijital ayağını tamamlarken; lansman kapsamında ilgi çeken aktivitelerden birisi de Facebook üzerinden gerçekleştirilen yarışma oldu. Tarzec ile ilgili anahtar kelimelerle tamamlanan bir metinden oluşan ve kıyasıya bir mücadeleye sahne olan kelime bulmaca yarışması sonunda buğday paydaşları TarzecTM 320 WG logolu çeşitli hediyeleri kazanma şansı buldu.

Tarım paydaşlarının ilgisi yoğundu

Tarzec™ 320 WG lansmanının hem çok başarılı hem de faydalı geçtiğini söyleyen Corteva Agriscience Bitki Koruma Pazarlama Müdürü Serhan Emin Avcı, “Beklentimiz tur bitiminde TarzecTM 320 WG adını herkes için unutulmaz kılmak ve çözümümüzü en doğru şekilde üreticilere aktarmaktı. Bunu da en efektif şekilde başardığımızı belirtebilirim. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 45 gün boyunca TarzecTM 320 WG rüzgarı esti” açıklamalarında bulundu.

Lansman ziyareti boyunca üretici ve paydaşların TarzecTM 320 WG’ye olan ilgisi heyecan vericiydi. “Kendilerinden buğdayda karşılaştıkları sorunları ve zorlukları dinleme fırsatı yakalarken TarzecTM 320 WG ile bu sorunlarını nasıl çözebileceklerini anlattık” diyen Avcı, dijital kanallardan gerçekleştirdikleri etkinliklerle de üretici ve paydaşlarının heyecanını birlikte yaşadıklarını belirtti.

Direnç yönetiminde üstün özellik

Türkiye’de buğday yetiştiricilerinin yabancı ot mücadelesinde yaşadıkları ortak problemin direnç yönetimi ve sınırlı yabancı ot kontrolü olduğunu söyleyen Avcı, TarzecTM 320 WG’nin içeriğindeki iki güçlü aktif madde sayesinde dar ve geniş yapraklı yabancı ot kontrolü ve direnç yönetiminde üstün özelliklere sahip olduğunu belirterek, “Buğday yetiştiriciliğinde bu anlamda büyük bir boşluğu TarzecTM 320 WG ile dolduracağımızı düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Geniş bir yelpazede etki sahibi

İçerdiği ArylexTM ve Pyroxsulam aktif maddeleri sayesinde buğdayda dar ve geniş yapraklı yabancı otları kontrol altına alan TarzecTM 320 WG, buğdayın gerçek verim ve kalite değerlerine ulaşmasını sağlıyor. Üstelik tavsiye edildiği doz ve şekilde uygulandığında buğday hasadından sonra aynı tarlaya ekilebilecek ürünler üzerinde de herhangi bir olumsuz etkisi bulunmuyor.

Corteva rüzgarı esmeye devam ediyor

TarzecTM 320 WG lansmanı ile 2020 yılına hızlı bir giriş yapan Corteva, Türkiye buğday pazarında değişim rüzgarları estiriyor. Corteva Agriscience ile Türkiye tarımı birlikte başarı üretmeye devam ediyor.

 

Corteva Agrisciencehakkında

Corteva Agriscience™, dünyanın her yerindeki çiftçilere, verim ve kârlılığı maksimize etmeleri için sektördeki en tamamlanmış portföyü sunuyor. Ödüllü bitki koruma ürünleri ile birlikte Pioneer®, Granular®, Brevant gibi tanınmış markaları bünyesinde bulunduruyor. Şirket aktif kimya ve teknoloji geliştirme kabiliyeti sayesinde pazara yeni ürünler de sunuyor. Üretenlerin ve tüketenlerin hayatlarını zenginleştirirken gelecek nesiller için ilerleme sağlama hedefi doğrultusunda gıda sistemi genelinde paydaşlarla birlikte çalışıyor. 1 Haziran 2019 günü bağımsız halka açık bir şirket olan Corteva Agriscience, daha önce DowDuPont'un Tarım Birimi idi. Daha detaylı bilgiyi www.corteva.com sitesinde bulabilirsiniz.

Corteva Agriscience™’ı Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ve YouTube’da takip edebilirsiniz.

#   #   #

® TM SM Dow AgroSciences, DuPont veya Pioneer’ın tescilli markaları ve hizmet markaları, bağlı şirketlerine veya ilgili sahiplerine aittir.