Basın Duyurusu •  10.03.2023

Corteva Agriscience Türkiye'deki depremzedeleri destekliyor

Something went wrong. Please try again later...

Şirket yardım çalışmalarına 500.000 dolardan fazla bağışta bulundu

CENEVRE, İsviçre, 9 Mart 2023 – Corteva Agriscience Türkiye'deki yıkıcı depremden etkilenenlere destek olmak için 500.000 dolardan fazla bağışta bulundu.

 

Şirket bugüne kadar insani yardım projeleri için 500.000 dolardan fazla acil durum fonu sağlamış olup, bu fonun 300.000 doları çeşitli yerel yardım kuruluşlarına aktarılmıştır.

 

Bununla birlikte, felaketin ardından gıda ile ilgili acil insani ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olmak üzere Küresel Gıda Bankacılığı Ağı'na 100.000 $ bağışlanmış ve 100.000 $ ihtiyaç sahiplerine su, gıda, çadır, konteyner, portatif tuvalet, eldiven, battaniye ve diğer temel ihtiyaçların sağlanması için kullanılmıştır.

 

Diğer bağışlar, şu ana kadar 40.000 $'dan fazla bağış toplanan bir çalışan bağış kampanyası aracılığıyla sağlanmıştır.

 

Corteva Agriscience Türkiye Ülke Lideri Harun Toksöz “"Binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın evsiz kaldığı, gıda ve diğer malzemelere ihtiyaç duyduğu bu dönem Türkiye için yürek parçalayıcı bir dönemdir" dedi ve ekledi “Bu zor dönemde ihtiyaç duyanlara gerekli desteği sağlayabilmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’deki çalışma arkadaşlarım felaketten etkilenenler için yardım çalışmalarını büyük bir özveri ile koordine ediyor. Kendilerinin de felaketten etkilendiği böyle bir dönemde onların özveri ve dayanıklılıklarını takdir ediyorum. Bunlar Türkiye için çok zor günler. Kalbimiz bu korkunç felakette hayatlarını ve evlerini kaybedenlerle birlikte.”

 

Harun Toksöz sözlerini “"Türkiye'deki çalışanlarımızı ve ailelerini desteklemeye devam etmenin yanı sıra ihtiyaç sahibi kişilere, üreticilere ve iş ortaklarımıza destek veriyoruz. Etkilenen bölgedeki üreticilerin yanındayız ve faydalı olduğu sürece onlara yardım etmeye devam edeceğiz." şeklinde tamamladı.

 

 

# # #

 

 

Corteva Hakkında

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA), dünyanın en zorlu tarım sorunlarına karlı çözümler sunmak için sektör lideri inovasyonu, yüksek etkileşimli müşteri katılımını ve operasyonel uygulamayı birleştiren halka açık, küresel bir tarım şirketidir. Corteva, tohum, bitki koruma ve dijital ürün ve hizmetlerden oluşan dengeli ve küresel çeşitliliğe sahip yapısıyla birlikte benzersiz dağıtım stratejisi sayesinde avantajlı pazar tercihi yaratmaktadır. Tarımda en çok tanınan markalardan bazılarına ve büyümeyi desteklemek için iyi konumlandırılmış bir teknoloji hattına sahip olan şirket, üreticiler için verimliliği en üst düzeye çıkarmaya ve gıda sistemi boyunca paydaşlarla birlikte çalışarak üreticilerin ve tüketicilerin yaşamlarını zenginleştirme ve gelecek nesillerin ilerlemesini garanti altına alma sözünü yerine getirmeye kararlıdır. Daha fazla bilgi için www.corteva.com.

 

Corteva’yı takip edin Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter and YouTube.

 

# # #

03/10/23

 

™ ® Corteva Agriscience ve bağlı ortaklıklarının ticari markasıdır.

 

 

Media İletişim:

József Máté

EMEA İletişim Sorumlusu

Tel: +41 22 775 36 70

Mob: +41 79 597 2709

jozsef.mate@corteva.com