Etiket Bilgisi

 

Bitki 

 

Uygulama Zamanı

Uygulama Dozu 

Yapraktan

Gram/da (100L su) 

Damla Sulamadan

Gram/da (1 ton su ile) 

Topraktan

g/da , g/Ağaç

 

Yeni Dikilen Fidanlarda

 

-

10g -20g /Ağaç

Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek 

Sebzeler (Sera/Tarla)

Domates, Biber, Hıyar Patlıcan, Karpuz, Kavun, Kabak v.b. 

Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar

75-100 

200-250

 

Üzümsü Meyveler

Bağ, Kivi, Çilek, Böğürtlen, Frambuaz, Yabani Mersin, Ahududu v.b. 

Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar

75-100 

200-250

 

 

30 g - 50 g / Omca yada 

Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek  

Sürgün oluşumu başlangıcında

75-100 

200-250

 

Gelişme dönemi boyunca

200-250 

300-350

 

Turunçgiller

Portakal, Mandalina, Greyfurt, Limon, Kamkat v.b. 

 

 

 

İlkbahar sürgünleri 2/3 oranında uzadığında

 

 

 

100-150

 

 

 

200-250

1 yaş: 50 g /Ağaç 

2-3 yaş: 50 g – 150 g /Ağaç 

4 yaş ve üstü: 200 g –300 g /ağaç 

Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek

 

Meyve Ağaçları

Kiraz, Vişne, Avakado, Şeftali,Nektarin, Kayısı, Erik, Nar, Muz Kivi, Elma, Armut, Ayva v.b.  

 

 

Sürgün faaliyeti başladıktan sonra

 

 

 

75-100

 

 

 

200-250

1 yaş: 50 g / Ağaç 

2-3 yaş: 50 g- 150 g /Ağaç 

4 yaş ve üstü: 200g –300 g /ağaç 

Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek

Zeytin, Antep Fıstığı, Badem, Ceviz, Fındık v.b. 

Sürgün faaliyeti başladıktan sonra

75-100 

200-250

200 g/Agaç 

Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek

 

Mısır-Ayçiçeği

Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren 

 

75-100

 

200-250

-  

Patates - Şeker Pancarı

Yumru irileşme döneminde 

75-100

200-250 

-

Buğday-Arpa-Çeltik 

Kardeşlenme döneminde

75-100 

-

 

Pamuk

Taraklanma başlangıcında, koza oluşumundan önce 

75-100

200-250 

-

Fasulye-Nohut Mercimek 

Gelişme dönemi boyunca

75-100 

200-250

Yaprağı yenen sebzeler 

(Marul, Lahana, Ispanak, Roka vb.) 

5. yaprak açmadan önce

75-100 

200-250

Soğan-Sarımsak- Havuç

Bitkilerin 5-6 yapraklı olduğu dönemden itibaren 

75-100

200-250 

-

Yeşil alanlar, 

Kesme çiçekçilik

Gül, Glayör, Gerbera,Karanfil, Sardunya v.b. 

 

Gelişme dönemi boyunca

 

75-100

 

200-250

 

3 g – 4 g 

Her bir metre sıraya 

Doğru Uygulama Şekli

DORIAN uygulamaları genel olarak ilkbaharda, ekim-dikim zamanında ya da bitki gelişiminin hızlı olduğu herhangi bir zamanda yapılabilir.Uygulamalar kök bölgesine serpmek, serpip toprağa karıştırmak, tarla bitkileri ve sebzelerde şerit şeklinde serpmek veya su ile karıştırıp pülverizatörle yeşil aksama püskürtmek şeklinde olabilir. DORIAN suda tamamen çözülebilen bir gübredir. Ayrıca sulama suyuna vererek veya damla sulama sistemi ile de DORIAN uygulaması yapılabilir. Su ile karıştırıp pülverizasyon şeklinde atılması halinde uygulama aletinde aşındırıcı etkisi olabileceğinden uygulama bittikten sonra uyguama aleti hemen temizlenmelidir.

 

* Önerilen dozlar damla sulamadan uygulamada dekara; yapraktan uygulamada ise 100 Litre su ile çözünerek verilmelidir.

* Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır.

*Bu dozlar şiddetli demir noksanlığı  durumları içindir. Daha hafif durumlarda dozu üçte bir durumda azaltınız.

*Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır.  Hiç bir zaman ağaç başına 500 g dozu aşmayınız.

Direnç & Karışabilirlik Durumu

Karışabilirlik Durumu:

DORIAN kuru ve sıvı gübreler ile karışım halinde kullanılabilir, ancak bakır gibi ağır metal ihtiva eden ilaçlar veya gübreler ile karıştırılarak kullanılmaz.