Tatlı, parlak ve sulu taze kirazlar adeta doğanın şekeri gibidir. Belki de lezzetleri kadar önemli olan görsel çekicilikleridir – yakut kırmızısı ve olgun kirazlar, adeta manav tezgahından alınmayı bekler. Tüketicileri cezbetmek isteyen taze kiraz üreticileri için hasara tolerans sıfırdır ve bu durum, batı kiraz sineğini Amerika Birleşik Devletleri'nin Pasifik Kuzeybatı bölgesindeki yetiştiriciler için büyük bir sorun haline getirmiştir. Sinekler, olgun kirazlara yumurta bırakır ve yumurtalar çatladığında meyve – ve kâr – yok olur. Organik yetiştiriciler için bu zararlıları kontrol etme seçeneği yoktu ve sonuç olarak çok fazla meyve israfı, daha yüksek kiraz fiyatları ve daha az organik kiraz alanı oluşuyordu.
Qalcova™ aktif (spinosad) maddesinin tanıtımı organik kullanım için yeni ürün seçenekleri onaylandığında sektör için bir dönüm noktası oldu. Bu ürünlerin yapraktan olarak uygulanması gerekmiyordu bu da maksimum kalıntı limitleriyle ilgili endişeleri ortadan kaldırıyor ve ihracat ve pazarlanabilirlik seçeneklerini genişletiyordu. Kiraz yetiştiricileri, operasyonlarını güvenle genişletebilir ve hasatlarının daha azını zararlılara kaptırabilirdi. Qalcova™ ile organik kiraz üreticileri kârlarını artıran, meyve kalitesini iyileştiren ve tüketiciler için bulunabilirliği artıran uygun maliyetli bir çözüm buldular.