Haberlerde Corteva •  14.12.2021

Chuck Magro - İcra Kurulu Başkanı

 
Something went wrong. Please try again later...

Özgeçmiş

Chuck Magro Corteva Agriscience İcra Kurulu Başkanı’dır. 1 Kasım 2021’de Corteva’ya katılmadan önce 2018 yılındaki lansmanından Nisan 2021’e kadar Nutrien şirketinde Başkan ve CEO olarak görev yaptı. 2014-2018 yılları arasında Nutrien’i kurmak için Potash Corporation of Sastkachewan ile birleşen Agrium’da Başkan ve CEO olarak görev yaptı.

Nutrien’in Başkan’ı ve CEO’su olarak Magro 27.000'den fazla çalışanın en iyi güvenlik performansına ve olağanüstü iş sonuçlarına ulaşmasına öncülük etti. Ayrıca şirketin çok sayıda birleşme ve satın alma işlemlerini yönetti, küresel olarak genişledi ve sektörü yeniden yapılandırdı. Bu görevinden önce şirkette Operasyon Direktörü, Risk Yönetimi, Şirket ve Ortaklık Geliştirme Başkan Yardımcısı ve Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı gibi görevleri içeren çeşitli önemli liderlik pozisyonlarında görevler aldı. Nova Chemicals şirketindeki başarılı kariyerinden sonra 2009 yılında Agrium’a katıldı.

2018 yılından beri Magro, Kanada Emeklilik Planı Yatırım Kurulu’nda görev yapıyor. Daha öncesinde, Uluslararası Gübre Derneği’nde Başkan Yardımcısı ve Gübre Enstitüsü’nde Başkan ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini aldı. Kapsayıcı, sürdürülebilir, verimli ve sağlıklı bir küresel gıda sistemi oluşturabilmek için stratejik önderlikte bulunduğu Dünya Ekonomik Forumu’nun Gıda sistemleri İnsiyatifi’nde Yönetim Kurulu Görevlisi olarak yer aldı. Aynı zamanda Uluslararası Bitki Besleme Enstitüsü, Nutritions for Life Vakfı, Kanada İş Konseyi ve Alberta İş Konseyi’nde görev yaptı.

Margo, Waterloo Üniversitesi Uygulamalı Bilimler (Kimya Mühendisliği) lisans mezunu ve Windsor Üniversitesi İşletme bölümü yüksek lisans mezunudur.